Neşe’ye Uyanın

CEO’s Üst Düzey Yöneticilerin İş ve Yaşam Dergisi/2011

Uyanın.

İmkansız değil.

Neşeli olun, neşenizi yayın.

Kendinize uyanın.

Neşe’yle uyanın…

Yaşam; hüznüyle, neşesiyle var…

Mücadeleyle çoğu zaman.

Akarken zaman, neler yaşıyoruz acı, tatlı.

Heyecanı, telaşıyla..koşturmalarla, zamansızlıklarla..

Kederi de birlikte.

Doğuştan itibaren, yokluğa yakınlaşma başlıyor.

Paylaştıkça artıyor güzellikler, güzellikler anlamlaşıyor.

Sevgi hep bizimle.

Sevgi içinde, olduğumuzda, Neşe de hep bizimle.

Dünya, hastalıklar, yoksulluklar içinde. Kayıplar, felaketler, açlıklar, karanlıklar.. Bu karanlığı aydınlatacak şey, Neşe…Sevinç ve neşe içinde olan insanlar, aydınlatacaktır dünyayı,  arzu ve ümit telkin edeceklerdir neşeli halleriyle. Böyle insanlar iyimser bakarlar, sempatiktirler. Zarafet içindedirler.

Onların gücü, zor durumda olan insanlara güç verir, ışık getirir. İç rahatlık, iç ışık önce ruhtadır, sonra da yüze yansır. Yüze berraklık, iyilik, parlaklık verir. İlişkide bulunan insanlara ilgi ve önem vermeliyiz. Herkes için, iyi duygu ve düşüncelerle hareket etmeliyiz. Korkmadan, hesap yapmadan, olumlu yaklaşımlarımızın bir gün bize daha da olumlu halde dönebileceğini unutmamalıyız. Ne kadar fayda sağlarsak, iç ışığımız da o kadar artacaktır. En umutsuz ve hüzün içinde olduğumuz anlarda bile böyle insanlarla görüşmek bir nebze iyi gelecektir.

Neşeli bir mizaçta çekicilik vardır. Beynin kalbindedir Neşe. Bunu duygu temasları, espriler, zeki yaklaşımlarla beslediğimizde inanılmaz bir çekim gücü elde ederiz. Hayranlıklar uyandırırız. Gönüller fethederiz. O gönüllerin gücü, bize daha büyük güç verecektir.

Neşeli insanlar, cömerttirler. Kıskançlıkları , alaycı tavırları, hırs, yalan , şehvet gibi huyları yoktur. Vericidirler. Karşılarındaki insanlara güven duyarlar. Çekinmezler, istedikleri gibi konuşurlar. Kimin ne düşündüğü, yargılamalar umurunda değildir. Sevginin yapıcılığına inanırlar, her an sevgiye ulaşma, hedeflerinde’dir. Keyiflidirler. Vicdanları rahattır. Şansı yaratan insanlar, şanslı olurlar ve de neşeli…Şanslı insanların, fırsatları görme, yaratma, fark etme konusunda becerileri vardır. İç sezgileri güçlüdür. Hissederek karar verirler. Esnektirler. Başarılı ve mutlu insanlar neşeye sahiptir. Endişesiz ruh hali olumlu ve  neşeye yol açar. İnsanları seven insan, neşelidir. Gülen insan, kahkahalar atan insan neşelidir. Bunun sahte olması imkansızdır. Kalbin neşesi ise bambaşkadır. Gerçekten mutlusundur. Gözler kalbin aynasıdır derler, gözlerinde varsa neşe, gözlerin gülüyorsa , kalbin de öyledir. Yüzünün neşesi başka, içinin sesi başka, etrafa verdiğin olumlu enerjilerin de neşesi vardır.  Kendine güvenen, kendini seven insanlar neşelidir. Neşe’ye şahit olanlar, maruz kalanlar da … Bir gönüle girmenin anahtarıdır Neşe.. İyi ruhun tezahürüdür. Sağlıklı olmanın temelidir. Gülerek bakmak, gülmek, yüzünde çizgiler oluştursa da, mükemmel yaşamanın sihiridir. Mutluluğun dışa vurumudur. İnsanlara yansımasıdır. Yeni bir şey keşfetmek, hobilere zaman ayırmak, sevdiğin bir müzikte keyif almak, lezzetli bir yemek yemek de içsel anlamda neşeleri getirir hayata. Çocuk ise en büyük neşe kaynağıdır insanlar için. Saf enerjidir.

Hayat, birbirine ulaşınca güzel. Hayat paylaştıkça, neşe doldukça güzel. Konuştukça, anlattıkça, farklı ihtimal ve yollara kılavuzluk ettikçe, yol gösterdikçe , neşe verdikçe…

Ben bu yazıyı yazdığım için çok mutluyum, neşem yerinde  ve de  size ulaştığı için.:)

Ayşen Arıduru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir