Tutku İnsan Hayatının Rengidir

CEO’s Üst Düzey Yöneticilerin İş ve Yaşam Dergisi/2009/Sayı:61

Tutku insan hayatının rengidir. Yaşamın her anında böyle yaşayabiliyorsak, hissedebiliyorsak, bu, her anı daha da değerli ve anlamlı kılacaktır. Yaşarken, işimizi yaparken, tatilde, eğlencede, aşkla, sevgiyle, yeni heyecanlarda tutku varsa, herşey daha olumlu ve zevkli yönde ilerleyecektir. Tüm bu eylem, karar, istek ve çabalarda tutkunun olumlu etkisini görürüz ve hissederiz.

Tutku ile bağlanmak;….  

Her ne olursa olsun ne yaparsak yapalım, iş, özel hayatımız, kendimizle ilgili tüm aktivitelerde istek ve tutku, istediğimiz sonuçlara bizi ulaştıracak. İsteksiz, halsiz, motivasyonsuz , hevessiz yaptığımız herşeyin sonucu ise hüsran.

Tutku, mutlu olmamızı kendimizi iyi hissetmemizi sağlar ve  başarıya götürür. Tutku ile yapılan, bağlanılan, tutunulan şeylerde başarısızlık imkansız.

Resme tutku, müziğe tutku, sanata tutku, tarihe tutku, başarıya tutku, ailemize çocuğumuza tutku, hayatımızdaki özel insana tutku, işimize tutku, işyerimize tutku, kendimize bile tutkulu olmalıyız. Bunun, yaşamımızın her anı ve her yerinde yaratabileceği mucizeler büyük.  

Güçlü yanlarımızı daha da yüceltmenin yollarından biri. Gittiğimiz her yolda, seçtiğimiz, karar verdiğimiz her adımda ve anda, eylemde bulunduğumuz herşeyde, verimliliğin ve performansın artmasına yol açacaktır. Sonra da, bizler yol göstermeye, tutku yaratmaya ve sunmaya başlayacağız çevremize yakınlarımıza, iletişimde olduğumuz herkese karşı… Kalplere dokunarak, kalbimizle hissederek. İnanış, hissetmekle doğru orantılı herşeyden önce…

Bu tutum küçük şeylerde de büyük işlerde de doğrudur. Genişlemeğe çalışmak her türlü tutkulu girişimde vardır. Bütün bu tutkulu genişleme çabaları, tehlikeleri de birlikte getirir. Bu nedenle aşırı tutkunun tehlikelerinden, risklerinden kaçınmalıyız. Başaramadığınızı sandiginiz hersey, doğru değerlendirdiginizde başarıya giden yolunuzdaki taşlardan birisi haline gelebilir!!! “.

‘’Üstün değerlendirmeler üstün hayatlar yaratır.’’ George Bernard Shaw

Yaratıcı fikirleri hayatınıza getirin ve isteyin.

En iyi‘’SEN’’ En tutkulu ‘’SEN’’’i keşfedin.

Hayatınıza güven ve etrafınızdakilerin size güven duygusunu oluşturun.

Kaos, karmaşa ortadan kalksın.

Kendinize iyi davranın, bize sunulmuş olan hediyelerin anlamını bilin.

Sabırlı, hoşgörülü olun.

İletişimi geliştirin, büyütün.

Neşenizi bozan herşeyi elemine edin.

Yeteneklerinizi keşfedin.

Elverişli toprak hazırlayın, temeli kurun, emek verin, paylaşın.

Aklınızın, isteğinizin, varlığınızın gücünü ve boyutunu algılayın.

Kendinizi ve dünyayı anlamlı şekilde etkileyin.

Yeni bir şeye başlamak için bundan daha doğru bir zaman olamaz. Hayatınızda yeni bir şey başlatın, tutkuyu getirin. Bıraktığınız, geride kalan, yapamadığınız, başaramadığınızı sandığınız herşeyleri hayatınıza geri getirin. İçine enerjiyi yükleyin. Fırsatları her yerde hatırlayın. Gelişigüzel, akışta gerçekleşen tüm tesadüflere inanın, emin ve cesur olun. İşleri yaparken heyecanlı olun diyerek arzulu olun diyorum.

Hayallere sarılın, şimdi onları gerçekleştirme zamanı… Eğer hayalinizi yaşıyorsanız, bunu daha önce tatmadığınız şekillerde de yaşayabilirsiniz. 

Hayal edemezseniz ne istediğinizi bilmiyorsunuz demektir. Bir yerden başlayın ve tutunun.

‘’Her gerçeğin etkin ve inkar edilmez bir varlığa kavuştuğu yer, ancak insanın hayalidir. Sanatın da hayatın da esas ustası, icad değil, hayaldir.’’ Joseph CONRAD

Başladınız…

Kurguladınız, istediniz…

Sonuçları hayal ettiniz. Sonuçlara giden yollar ve etkinliklerden daha önemlisi, yarattığınız sonuçlar ve bu sonuçların başarısıdır.  İşte bu aradaki yollarda tutkuyla yol almaktan bahsediyorum.

Sonuçları nasıl geliştirirsiniz?

Sonuçların iyi ya da kötü sorumluluğunu üstlenin. Sonuca odaklanmak önemli. Bu da yaratıcılığınızı ve odaklanma becerinizi serbest bırakacaktır.

Kazanmayı umun…

Ne kadar çok umut, o kadar çok istediğiniz sonuç demektir.

Bitişi güçlü kılın ve daha sonra daha farklı isteklere odaklanın yine. Durmayın, işler zora girdiğinde temponuzu düşürmeyin, aynı güven ve istekle devam edin ve bitişe odaklanın.

Tutarlılık.

Düşünceleriniz, ifade ettikleriniz, davranışlarınız, inanç ve değerleriniz tam bir uyum ve ahenk içinde olsun. Tutarlılık tevazuyu da içerir. Kişilik özelliği olarak etkileyici, sakin, farkında ve alçakgönüllü olun.

Başardınız.

Bu gelinen olumlu sonuç, anında güven ve etraftakiler tarafından inanılırlık sağlayacaktır. Maalesef hiçbir konum sürekli olarak emsalsiz ve cazip kalamaz. Bu nedenle sadece tek değil sürekli ve gelişen iyi sonuçlar yaratmalısınız. Başarının sürekliliği….

Yayın.

Aynı düşüncede, duyguda, istekte ve tutkuda olan insanları çevrenize alın, ya da yeni insanları ekleyin ve kılavuzluk yapın. İlişki güveni kurun ve güçlendirin. Böylelikle linkleriniz amaca ulaşacak. Varoluş nedeninizi ve iyi olmanızı sağlayacak.

İstikrar, bazen sakin bazen delice olabilir. Hiçbir uğurda olmayan, hedefi olmayan, kendini gerçekleştiremeyen insanlardan olmayınız. Olmayınız ki, arkanızda bıraktığınız herşeyin bir anlamı olsun, hem yaşamınız anınca hem de siz olmadığınızda izleriniz ve erdeminiz sürsün diğerlerine. Tutkuyla sarılın herşeye, tüm bağlara ve tüm sonuçlara da….

Ayşen Arıduru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir