Hayalini Erteleme

Black or White Cemiyet, Yaşam ve Kültür Dergisi/2015

Masal Sever misiniz?

Yazmayı, Yaratmayı mı? Okumayı mı, Anlatmayı mı? Yaşamayı mı, Yaşatmayı mı? Hangisini Tercih Edersiniz?

Masallar, olağanüstü öge, kahraman ve olaylara yer veren öykülerdir. Hepimiz kendi hayatımızın kahramanı, başrol oyuncusuyuz. Hikayeleri biz yazıyoruz, sonra içinde buluyoruz birden kendimizi. Hayalleri getiriyoruz yaşama. Gerçekleşmeleri hızlı oluyor, olmuyor ya da bekleniyor. Yol gösterici oluyoruz bazen insanlara. Diyalogları oluşturuyor,  insanlarla iletişim ve etkileşimleri yaratıyoruz. Hayatlarımızı olağanüstü ögelerle donatsak ve yaşamımız da masalsı olabilse…

Söz ile sihir başlangıçta aynı şeylerdi. Birbirinin içinde ve sarmalanmış idi. Şimdi ise o kadar önemsenmiyor. Her sarfedilen söz, öze ve usa yakın olmalı. Özenle seçilmeli. Sihirler, kelimelere yayılacak. Etki, adeta güçlü bir dizayn ve kurulum ile bir sanata dönüşecek. Bu bizi özel ve farklı kılacak. Yakınlaşılması arzu edilen insan yapacak. Bunu becerirken de, ruh ve kalp de güzel olacak.

Kendi Masalını Kur…Sözle Süsle.

Halini Hayal Et…

Yarını Hayal Et…

Etrafını…

Huzuru…

Müjdeyi, Mucizeyi Hayal Et…

Erteleme Hiçbirşeyi…

Gizliyi Hayal Et…

Gizemi…

Vazgeçilmezliği…

İyi Görünmeyi…

Gücü…

Şansı…

Vereceğin Sihirleri…

Koy hepsini masalına, Sonra kurgula, montaj yap ve izle gerçekleşenleri…Unutma ki başroldesin.

Düşünceden bile hızlıdır hayal etmek, hayallerle yaşarız, ümit ederiz. İsteğimize ulaşmak için hep yeni tasarımların içindeyizdir. Düşünceyle kolay yapılan şey… Erteleme, zamanları planlama ve sonuç karşısındaki en büyük engeldir. Günlük hayatımızda, her an, her şeyi erteleme kararı alabiliriz. Peki düşündüklerimizi ve istediklerimizi hiçbir şekilde ertelemesek ve hemen hayata geçirsek? Cesaretimizi toplasak, sonucu ne olursa olsun büyük bir mutluluk olmaz mıydı, çünkü geriye dönüp baktığında, bilinmemezlik olmayacak ya da ertelemediğinde ve şimdi yaptığında ne olduğunu göreceksin ve bileceksin. Cesaret yoksa, Şans da yok. Bu bir tat olabilir, bir anlam olabilir, yaşamı değiştiren başka bir şeye sebep olabilir, tatmin ya da tam tersi olabilir. Ama sonuçta yapmışsındır ve keşke demeyeceksin hiçbir şekilde… Aklında kalmayacak, geçmişinde kalmayacak.

Ertelediğinde ise o zaman aynı sonuca ulaşamayabilirsin ya da bir daha yapmak içinden gelmeyebilir. Unutulur gider. Çok şey kaybedilebilir.

Erteleme tavrı, zaman yönetimi, hayatı planlama ve başarı karşısındaki en büyük engel. Erteleme sadece büyük aktiviteler ya da amaçlar için düşünülmemeli. En küçük şeyler bile önemli ve büyük amaçlara ulaşmanın yoludur. Yapılmayan ve ertelenen büyük, küçük tüm işler strese, yorgunluğa ve zihin karmaşıklığına yol açabilir. Erteleme, sıkıntıya koyar, yaşam kontrolümüzü kaybedebiliriz, hiçbir şeye yetişememeye başlar, yapacaklarımızsa birikmeye başlar ve bizi aşar. Bu bir kararsızlık değil, harekete geçmemedir. Mazeretler yaratılır sonra bu mazeretlerin geçerliliğini savunmaya kalkarız. Bazen de mazeretler bizi üzer.

Erteleme; kararsızlık ya da karar verememe  değildir. Erteleme, alınan bir kararın sonrasında harekete geçememektir. Bazen kararlar da ertelenebilir.  Bu da bir nev’i erteleme davranışıdır. Ama daha anlaşılabilir bir durumdur. Karardan sonraki erteleme davranışı, bir alışkanlık haline gelmemeli.

Zamanın ne kadar hızı geçtiğinin farkında herkes ve çokca dile getiriliyor. Telaş başladı insanlarda. Zaman yetmiyor gibi geliyor artık. O yüzden en ufak şeyler bile çok değerli oluyor.

İste.

Erteleme.

Karar ver ve ifade et kendine.

Sonra eylem zamanı ve değişimler mümkün.

Ve sonuç.:)

İstediğin herşeyi yap.

Güzel bir masal yaz hayatına. Sonu en güzel rüyalar gibi olsun.

Yaşam belirtilerin, hissettiğin duygulanmalar. Duygulanmanın temelinde ise aşk ve hüzün var.

Unutulmayacak aşklar koy masalına.

Geçmişini, zamanını  kimsenin almasına izin verme.

Hakimiyet, ölçü ve denge yarat. İpler elinde yaşa.

Düşme boşluğa, gelme oyunlara.

Getiremezsin geçmişi, senaryo yaşanıyor bir kere. Geri tuş yok.

EY HAYAT –  EY İNSAN

Haksızlık yapma bana

Adaletsizlik yapma

Değersiz kılma beni

Kırma gönlümü, üzme

Anla beni

Yanımda ol

Sürprizler sun bana

Dünümü alma, yarınlarımda ol. 

Yeni yıl, herkese kolay ve yaşanası gelsin. Ertelediğimiz, aklımızda ne varsa, bize yapma şansı ve fırsatı sunsun. Sihirli bir yol olsun. Aşkla, heyecanla ve dopdolu geçsin. Hayalleri, istekleri gerçeğe dönüştürme ve onlara kavuşma gücü ve fırsatı versin. Ertelemeden yaşansın herşey. Yaşamı, mutlu ve masalsı yarınlar sizinle olsun.

Ayşen Arıduru

Her Şey Hayalle Başlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir